Francúzsko je kulinárska krajina. A Francúzi sú labužníci. Na jedlo si dopriavajú čas. Na raňajky im v podstate stačí bageta či croissant a k tomu výborná biela káva a džús.
Vyskúšajte francúzsky toast naslano.

Počet porcií: 2
Potrebujeme: metličku na šľahanie, kuchynské utierky, panvicu
Suroviny:
2 vajíčka
2 lyžice mlieka Pilos
morská soľ v mlynčeku Kania
1 lyžica nasekanej čerstvej pažítky
4 krajce toastového chleba Rivercote
olivový olej Primadonna
1 hrsť poľného šalátu
2 lyžice smotanovej nátierky Slovenskô
2 plátky vidieckej šunky Dulano
Postup
1. Vo väčšej miske vyšľaháme vajíčka spolu s mliekom, štipkou soli a nasekanou pažítkou.
Každý krajec toastového chlebíka rozrežeme tak, aby vznikli 2 trojuholníky.
2. Obalíme ich vo vajíčkovo-pažítkovej zmesi a preložíme na panvicu s rozohriatym olivovým olejom.
3. Opečieme ich na miernom plameni po oboch stranách dozlatista. Opečené chlebíky preložíme na tanier s papierovou utierkou, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
4. Medzitým umyjeme a osušíme čerstvý poľný šalát, ktorým budeme chlebíky ozdobovať.
Servírovanie
Každý toast potrieme smotanovou nátierkou, na ňu položíme kúsok šunky a lístky poľného šalátu.
Čítajte tiež: Ako pripraviť zdravé raňajky?
http://www.lidl.sk