Výborný a jednoduchý guláš – RECEPT

0
Môj muž je poľovník, takže výber mäsa bol jasný. Vy si však guláš môžete urobiť z bravčového, hovädzieho alebo aj z kombinácie obidvoch. Príprava kotlíkového guláša trvá tak do troch hodín.

Môj muž je poľovník, takže výber mäsa bol jasný. Vy si však guláš môžete urobiť z bravčového, hovädzieho alebo aj z kombinácie obidvoch. Príprava kotlíkového guláša trvá tak do troch hodín.

Potrebujeme:
1 kg vykostený srnčí chrbát
4 veľké zemiaky alebo 6 menších
3 veľké cibuľe alebo 5 menších
Bravčová masť
Lečo (najlepšie je domáce, to používam ja)
Hliva ustricová (celý balík – môže a nemusí byť)
Šampióny (celý balík – môžu a nemusia byť)
Korenie Sedliacky guláš alebo
soľ
čierne korenie
červená paprika
4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
kurkuma
celá rasca
bobkový list
nové korenie
majorán
bylinky

Môj muž je poľovník, takže výber mäsa bol jasný. Vy si však guláš môžete urobiť z bravčového, hovädzieho alebo aj z kombinácie obidvoch. Príprava kotlíkového guláša trvá tak do troch hodín.

Postup:

  1. Mäso, zemiaky a cibule nakrájame na kocky.
  2. Na bravčovej masti speníme cibuľku a potom do nej pridáme mäso. Posypeme ho červenou paprikou, soľou, novým korením. Porestujeme, pokiaľ mäso nezbledne, prikryjeme pokrývkou a krátko dusíme.
  3. Pridáme vodu a varíme, pokiaľ bude mäso polomäkké.
  4. Pridáme hlivu ustricovú, šampióny, zemiaky, dolejeme vodu a varíme do mäkka.
  5. Tesne pred koncom pridáme prelisovaný cesnak, kto chce aj bylinky a zvyšné koreniny.

    TIP: Ja guláš nedohusťujem, nakoľko mäso a hríby dokážu urobiť krásnu konzistenciu a pustia si do neho to svoje. Ak však chcete dohustiť, buď môžete použiť klasickú múku alebo rozotreté zemiaky (2 kusy).

Inšpirujte sa aj ďalšími výbornými receptami:


Pexels

Foto: http://www.canva.com

Čítajte tiež:



ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.