Ľahká nepečená dobrota s bezgluténovým BB pudingom Dr. Oetker.
Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: asi 20 minút
Vystačí na: asi 20 kusov
Potrebujeme:
Na korpus:
3 balíčky bezgluténový sušienok
Na náplň:
800 ml mlieka
2 balíčky BB pudingu bezgluténového Dr. Oetker
5 zarovnaných PL cukru
3 žĺtky
3 bielky
3 zarovnané PL cukru
2 balíčky Šľahačky v prášku Dr. Oetker
300 ml mlieka
Na potrenie:
1 balíček Polevy tmavej Dr. Oetker
Ešte potrebujeme:
alobal
elektrický ručný šľahač
Príprava:
1. Na prípravu korpusu rozložíme polovicu sušienok na podnos. Okolo sušienok upevníme niekoľkokrát preložený alobal o výške asi 10 cm, aby bol pevnejší.
2. Na prípravu náplne nalejeme do väčšieho kastrólika mlieko. Pridáme BB puding, cukor a žĺtky a za stáleho miešania privedieme k varu a asi minútu povaríme. Odstavíme a zľahka vmiešame sneh s cukrom vyšľahaný elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Náplň rovnomerne nanesieme na sušienky a uhladíme.
3. Šľahačku s mliekom vyšľaháme podľa návodu na obale a nanesieme na náplň a uhladíme. Na povrch naskladáme zvyšné sušienky a uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť. Potom odstránime alobal.
Na potretie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a povrch krémeša rovnomerne polejeme.