Tajomný cudzinec – recenzia

5

Kedysi som bola skeptická voči ľúbostným romancám. Dnes si pri nijakej inej knihe tak dobre neoddýchnem. Ak je navyše písaná svižne a obrazovotvorne, tak, že pri jej čítaní máte pocit, že ste presne na tých miestach, kde sa pohybuje hlavná hrdinka, zabúdam na čas. Presne toto sa mi stalo aj pri v poradí šiestej knihe slovenskej spisovateľky Martiny Jakubovej s názvom Tajomný cudzinec.

Keď budete mať pri obálke knihy pocit, že ide o bežnú knihu plnú sexu, čakajte viac. Nie vždy je jedna noc plná vášne tou poslednou. Aj keď medzi ňou a tými ďalšími môže pretiecť veľa vody a udiať sa viacero ďalších príbehov.

Ema a Tajomný cudzinec sa stretávajú

V knihe prežijete spolu s hlavnou hrdinkou Emou, ktorá sa živí ako čašníčka a miluje hudbu a Queen a spieva ako profesionálka. Nehoda a následná smrť jej matky, pri autonehode počas ktorej viezla Emu na talentovú súťaž, brzdí Emu v ďalších speváckych krokoch.
Čítajte tiež: Pliaga – recenzia na knihu

V tento deň príde do baru, kde pracuje, tajomný cudzinec Mathew z Londýna. Slovo dá slovo, je z toho rande. V bare spolu zaspievajú pesničku od Queen. Po rande skončia u nej v byte. Po noci plnej vášne ide Mathew s kamarátmi na výlet. A už sa neozve. Teda ozve. Prostou SMS, prostredníctvom ktorej jej sucho povie, že bolo fajn ju spoznať.
Čítajte tiež: Zradkyňa – recenzia na knihu Jany Benkovej

BUX.sk internetové kníhkupectvo

Nič netrvá večne. Ani trápenie

Ema sa ešte dlho trápi, a vracia k tej noci. Nič však netrvá večne, ani trápenie. Po roku odchádza do Londýna na konkurz pre modelky. Je to len nič neznamenajúca stávka. Spozná tu však fotografa Maxa. A zostáva kvôli nemu v Londýne.

A tu sa začína najkrajšia časť knihy. Všetko dostáva nový spád, Ema nás sprevádza Londýnom aj jej ďalším životom. A prichádza prekvapenie. Ako sa to všetko skončí?

Každá kniha má svoj príbeh

Nečakajte knihu plnú vášne, aj keď je jej tam dosť a je veľmi pikantne opísaná. V tejto knihe ide o viac. Rieši skôr vzťahy – a to aj k sebe. Lieči staré rany a celkovo postoj k životu. Keď som si kedysi myslela, že ľúbostné romance nie sú pre mňa, Martina Jakubová ma presvedčila o tom, že sa v našich životoch a okolo nás deje veľa príbehov. A každý z nich nám niečo prinesie.

Pri čítaní som zabudla na čas a aj mi bolo ľúto, že je koniec. Bolo fajn „sledovať“ tento príbeh.

Knihu kúpite tu: https://www.vydavatelstvomotyl.sk/k/top-10/589/tajomny-cudzinec

Andrea Hinková Tarová

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.