Vyskúšajte tento skvelý, u mňa osvedčený recept na tie najlepšie košíčky. Sú veľmi jednoduché, vhodné aj pre úplné začiatočníčky.
Náročnosť: jednoduchá príprava
Vystačí na: asi 20 ks
Doba prípravy: 20 minút
Potrebujeme:
Na cesto:
250 gramov bezlepkovej múky
100 gramov práškového cukru
150 gramov zmäknutého masla
1 žĺtok
Na krém:
1 balíček Zlatého klasu bezgluténového Dr. Oetker
200 ml mlieka
200 gramov mascarpone
30 gramov práškového cukru
Na ozdobenie:
Ovocie (čerstvé jahody alebo maliny)
1 balíček Tortového želé červeného Dr. Oetker
2 zarovnané polievkové lyžice cukru
Ešte potrebujeme:
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou 20 ks formička na košíčky plech na pečenie
elektricky ručný šľahač
Postup:
1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom.
2. Pridáme maslo a žĺtok a ručne vypracujeme hladké cesto.
3. Cesto naplníme do nevymazaných formičiek na košíčky a položíme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: 180 °C
Doba pečenia: asi 20 Minút
4. Košíčky necháme vychladnúť. Potom opatrne vyklopíme z formičiek.
5. Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom podľa návodu na obale.
6. Odstavíme a za občasného premiešania necháme úplne vychladnúť.
7. V mise vyšľaháme mascarpone s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka a postupne primiešavame vychladnutý Zlatý klas.
8.Krémom naplníme zdobiace vrecko a nanesieme ho na košíčky.
9. Na dozdobenie očistíme jahody alebo maliny a jemne vtlačíme do krému. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a povrch košíčkov polejeme.
Čítajte tiež: Ovocná bomba z lesného ovocia- Recept
Čítajte tiež: Jahodový džem s chilli – Recept