Bryndzové halušky – recept

1
Recept na bryndzové halušky

Májová bryndza je bezpochyby tá najlepšia. Vďaka blahodarným a zdraviu prospešným účinkom sa bryndza nazýva aj „bielym zlatom“. Počas prvých jarných mesiacov sa začínajú pásť ovečky na lúkach, ktorým sa po zimnom období mení pestrá strava. Práve preto májová bryndza nadobúda nezameniteľnú krémovú chuť! Okrem lahodnej chuti obsahuje probiotiká, vitamíny, minerály a množstvo ďalších prospešných látok. Nech sa páči recept na bryndzové halušky.

Bryndzové halušky z májovej bryndze.

Bryndzové halušky s cibuľkou a slaninou

Počet porcií: 6

Potrebujeme

  • strúhadlo
  • sitko na halušky so stierkou
  • sitko


Suroviny na bryndzové halušky

  • 150 g slaniny z mangalice
  • 500 g zemiakov
  • 250 g hladkej múky
  • 1 vajíčko
  • soľ
  • 200 g bryndze
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky

POSTUP bryndzové halušky

Slaninu nakrájame na menšie kocky a opečieme v kastróle dochrumkava. 

Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame najemno. Pridáme múku a vajíčko. Dôkladne premiešame. 

Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretláčame pripravené cesto. Dôkladne premiešame, aby sa nezlepili.

Halušky varíme, kým vyplávajú na hladinu (približne 3 minúty). Vo väčšej miske zmiešame bryndzu s kyslou smotanou. Pridáme halušky a zľahka premiešame.

SERVÍROVANIE

Halušky podávame posypané slaninou a nakrájanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

Čítajte tiež: Špargľa a recepty z nej

Foto: http://www.canva.com

Mohlo by vás zaujímať:

1 komentár

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.