Májová bryndza je bezpochyby tá najlepšia. Vďaka blahodarným a zdraviu prospešným účinkom sa bryndza nazýva aj „bielym zlatom“. Počas prvých jarných mesiacov sa začínajú pásť ovečky na lúkach, ktorým sa po zimnom období mení pestrá strava. Práve preto májová bryndza nadobúda nezameniteľnú krémovú chuť! Okrem lahodnej chuti obsahuje probiotiká, vitamíny, minerály a množstvo ďalších prospešných látok. Nech sa páči recept na bryndzové halušky.
Bryndzové halušky s cibuľkou a slaninou
Počet porcií: 6
Potrebujeme
- strúhadlo
- sitko na halušky so stierkou
- sitko
Suroviny na bryndzové halušky
- 150 g slaniny z mangalice
- 500 g zemiakov
- 250 g hladkej múky
- 1 vajíčko
- soľ
- 200 g bryndze
- 200 g kyslej smotany
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
POSTUP bryndzové halušky
Slaninu nakrájame na menšie kocky a opečieme v kastróle dochrumkava.
Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame najemno. Pridáme múku a vajíčko. Dôkladne premiešame.
Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretláčame pripravené cesto. Dôkladne premiešame, aby sa nezlepili.
Halušky varíme, kým vyplávajú na hladinu (približne 3 minúty). Vo väčšej miske zmiešame bryndzu s kyslou smotanou. Pridáme halušky a zľahka premiešame.
SERVÍROVANIE
Halušky podávame posypané slaninou a nakrájanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.
Čítajte tiež: Špargľa a recepty z nej
Foto: http://www.canva.com
Mohlo by vás zaujímať:
- Fantazijná dobrodružný príbeh Krkavčí kráľÚspešná slovenská autorka Kristína Brestenská má na svojom konte už osem kníh, hoci debutovala pomerne nedávno, v roku 2018. Jej doménou sú historické romanticko-dobrodružné príbehy. Veľký záujem čitateľov vzbudil aj jej prvý fantazijný román s názvom Srieň, Pochodeň a Temnota. Po troch rokoch dočkal pokračovania v podobe Krkavčieho kráľa, nového strhujúceho príbehu ťažko skúšaného kráľovstva… Čítať viac: Fantazijná dobrodružný príbeh Krkavčí kráľ
- Očistná kúra podľa lunárneho mesiacaKruhy pod očami, našednutá pleť bez jasu, telesná nepohoda a únava, ktoré vás sprevádzajú na každom kroku. Najvyšší čas naplánovať očistný program a telu i pleti dodať poriadnu dávku energie. Očistná kúra. Naše telo a pleť čas od času potrebujú dôkladné prečistenie a očistnú kúru, ktorá ich zbaví všetkých neduhov, pripraví ich na intenzívnu starostlivosť… Čítať viac: Očistná kúra podľa lunárneho mesiaca
- Tiramisu – to najlepšie ku kávičke – ReceptTiramisu je obľúbený nepečený taliansky recept, ktorý sa rozšíril do celého sveta. Dnes sa pripravuje v rôznych variáciách, z vajciami aj bez nich a tiež s akcentom na rozličné potravinové intolerancie. Tiramisu vyzerá na prvý pohľad zložitý na prípravu, aj preto som prípravu tohto dezertu trochu odkladala. Potom som sa do neho pustila a bola… Čítať viac: Tiramisu – to najlepšie ku kávičke – Recept
- Príďte si vychutnať najlepšiu kávu s príchuťou lásky. Kniha: Kaviareň Pumkin SpiceKniha: Kaviareň Pumpkin Spice je 1.diel novej série Prístav snov. Jeanie nikdy nevlastnila kaviareň. Je to však pre ňu vynikajúca príležitosť začať odznova, presne ako dúfala… Ak máte radi pohodové čítanie s vôňou kávy posypanej škoricou a množstvom romantiky, táto knižka je presne pre vás. Jeanie Ellisová nikdy nevlastnila kaviareň. Nielenže netuší, ako ju spravovať, no už… Čítať viac: Príďte si vychutnať najlepšiu kávu s príchuťou lásky. Kniha: Kaviareň Pumkin Spice
- Čakry a energie. Ako to funguje?Ako prvé by som chcela napísať, že tento článok rozhodne nie je o tom, aby ste hneď odišli z nefunkčného vzťahu, či práce. Všetko je proces a niekedy sa veci dajú zachrániť. Tento článok vám má skôr pomôcť zistiť, odkiaľ k vám energia prichádza a kadiaľ odchádza. Zrozumiteľným spôsobom. Čakry sú energetické centrá. Je to… Čítať viac: Čakry a energie. Ako to funguje?
[…] a história: Bryndza má hlboké korene v slovenskej kuchyni. Vyrábali ju už v stredoveku. Považuje sa za jednu z […]