Baklažánový burger s Tzatziki – Recept na grilovanie

2

Na 4 porcie

Suroviny:
2 baklažány
1-2 šalátové srdiečka
1 malá hrsť čerstvého koriandra
1 červená cibuľa
4 hamburgerové žemle
Olej 

Kari marináda
75 ml rastlinného oleja
1 čajová lyžička kari prášku
Šťava z ½ limetky
2 strúčiky cesnaku
Soľ
Korenie

Tzatziki:
250 ml 10% gréckeho jogurtu
1 uhorka
½ strúčika cesnaku
Soľ
Korenie

Príprava: 

  1. Baklažány opláchnite a nakrájajte na 1cm hrubé plátky. Operte šalát a koriander, ošúpte cibuľu a nakrájajte ju na plátky.2. Teraz pripravte kari marinádu. Zmiešajte olej, kari prášok a limetkový džús. Ošúpte strúčiky cesnaku, roztlačte ho a pridajte do marinády.
  1. Plátky baklažánu potrite po oboch stranách bohatou vrstvou kari marinády a dochuťte soľou a korením.
  1. Do misky dajte grécky jogurt na tzatziki. Opláchnite uhorku, nastrúhajte nahrubo a vytlačte prebytočnú šťavu. Vmiešajte uhorku do jogurtu. Ošúpte cesnak, roztlačte a pridajte spoločne so soľou a korením.
    Čítajte tiež: Ktoré bylinky sa hodia na grilovanie?

 Na grile:

  1. Pripravte gril Weber na priame grilovanie, cca 220°C. Ak používate gril na drevené uhlie, budete potrebovať trochu menej než polovicu štartovacieho komína zapálených brikiet.
  1. Opekajte plátky baklažánu nad priamym teplom po dobu 3-4 minút na každej strane, pokiaľ nebudú mať pekné stopy po grilovaní.
  1. Rozkrojte hamburgerové žemle a na rozkrojenú stranu nakvapkajte trochu olivového oleja. Zľahka ich opečte nad priamym teplom, pokiaľ tiež nebudú mať stopy po grilovaní.
  1. Pripravte hamburgery: dole dajte šalát, potom tzatziki, dva plátky grilovaného baklažánu, cibuľové krúžky a čerstvý koriander

Doba prípravy: 40 minút 

Metóda grilovania: priama, vysoká teplota 220 °C

Doba grilovania: 6 až 8 minút

Gril: Q 1200

Recept pripravil David Izák, šéfkuchár Weber-Stephen
Čítajte tiež: Tipy na vaše lepšie a zdravšie grilovanie

http://samanskesviecky.sk

 

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.