Jeseň je čas hríbov. My ich vyprážame, pripravujeme s vajíčkom, milujeme ich tiež v omáčke, hubová polievka je tiež skvelá a mám veľmi rada hríbový guláš….receptov je veľa, len keď je ich naozaj veľa na lúkach aj v lesoch, ešte nám zostanú na sušenie a sterilizovanie. A práve na sterilizovanie vám teraz prinášam recept – hríby sterilizované.
Potrebujeme:
Rôzne hríby 1 kg
Cibuľa voľná 5 kusov
Cibuľa červená alebo šalotka 3 kusy
Mrkva 5 kusov
Nakladač Deko
Soľ
Ocot
Bobkový list
Postup:
1. Hríby najprv očistíme, väčšie prekrojíme. Medzitým si dáme variť vodu so soľou a keď zovrie, vložíme do nich hríby a necháme 5 minút povrieť.
2. Takto predvarené hríby prelejeme čistou vodou a necháme stiecť z vody.
3. Medzitým si nakrájame mrkvu na kolieska, cibuľu aj šalotku na polovičké kolieska.
4. Do hrnca dáme 1,75 litra vody, 0,5 litra octu, 120 gramov cukru a obsah vrecúška Deko steril. Povaríme 5 minút a ochladíme.
5. Do pohárov dávame na striedačku zeleninu a hríby a pridáme bobkový list.
6. Poháre zalejeme pripraveným nálevom z Deka. Poháre zaviečkujeme a necháme sterilizovať približne 20 minút. Následne poháre otočíme hore dnom, prekryjeme dekou a necháme vychladnúť.
Čítajte tiež: Tekvicový prívarok s vajíčkom
Máme nový portál – https://zdravienadoma.sk/. Navštívte nás a podporte návštevnosťou. ĎAKUJEME