Najlepšie veľkonočné perníky – Recept

3

Kto povedal, že perníky máme radi len na Vianoce. Je tu druhý najväčší sviatok, počas ktorého vítame jar. Tak ju privítajte štýlovo a farebne. Pripravte si farby a napečte farebné perníky. Veľkonočné perníky môžete pripravovať aj so svojimi deťmi a urobiť si tak so sviatkov jari malú udalosť.

 Na veľkonočné perníky potrebujeme:

  • 420 gramov hladkej múky na krehké cesto
  • 140 gramov práškového cukru
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 lyžičky (kopcovité) perníkového korenia
  • 50 gramov rozpusteného masla
  • 2 vajcia typu M
    2 kopcovité lyžice tekutého alebo rozpusteného medu

Na polevu:


gélové alebo práškové farby
2 bielky
300 gramov práškového cukru
trochu citrónovej šťavy

http://www.pexels.com

Veľkonočné perníky postup:

Zo všetkých uvedených ingrediencií vypracujte hladké cesto.

Zabaľte cesto do potravinovej fólie a dajte na 30 min do chladničky (alebo cez noc).

Posypte si dosku hladkou múkou a vyvaľkajte z cesta tenkú placku (perníčky sa trošku nafúknu).

Vykrajujte perníčky a umiestňujte ich na papier na pečenie s dostatočnými rozstupmi. Potrite ich rozšľahaným vajcom.

Pečte na 160 °C asi 5 minút – záleží na hrúbke cesta. Nepečte ich veľmi dohneda, inak môžu byť tvrdé. Sú hotové vtedy, keď sa zafarbia dozlata.

Keď perníčky vychladnú, môžete ich začať zdobiť.

Čítajte tiež: Veľkonočné nátierky – Recept

Veľkonočné perníky – zdobenie

Všetky uvedené ingrediencie šľahajte elektrickým šľahačom zapnutým na vysoký výkon asi 10 minút. Rozmiestnite do niekoľkých malých pohárikov a zafarbite. Na perníčky nanášajte štetcom, špáradlom alebo vreckom na zdobenie. Nechajte niekoľko hodín sušiť pri izbovej teplote.
Veľkonočný mazanec – Recept

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.