Nepečený tvarohový rez s malinami – recept

0

Sladká bodka za jedlom, odmena po dlhom dni alebo dezert ako hlavný chod? Ide víkend, tak vyskúšajte túto dobrotu :)

Počet porcií: 18
Potrebujeme: robot s nadstavcom metlička, formu na pečenie alebo cukrársky ráfik s rozmermi cca 30 × 20 cm, kastról

Suroviny:
500 g masla Pilos
300 g práškového cukru Belbake
500 g roztierateľného tučného tvarohu Pilos
500 g hrudkovitého tvarohu Pilos
36 kakaových sušienok (cca 205 g)
200 g šľahačky Deluxe Pilos (40 %)
200 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
125 g čerstvých malín

Postup
Tvarohový rez
Maslo spolu s cukrom šľaháme do peny približne 8 minút. Do nadýchaného maslového krému postupne zapracujeme oba tvarohy. Na dno tortovej formy alebo ráfika poukladáme polovicu kakaových sušienok. Rovnomerne navrstvíme pripravený krém a uhladíme. Pridáme vrstvu sušienok a necháme tuhnúť v chladničke.

Poleva
V kastróle zohrejeme šľahačku a horúcu, nie však vriacu, ju nalejeme na nalámanú čokoládu. Necháme minútu postáť a rozmiešame do hladkej lesklej polevy – ganache. Nalejeme ju na koláč a formu opatrne nakláňame, aby sa čokoláda rovnomerne rozliala po celom povrchu. Koláč necháme cez noc stuhnúť v chladničke.

Servírovanie
Tvarohový rez krájame nožom namočeným do horúcej vody. Na záver každý kúsok dozdobíme malinami.

Tip: Koláč krájame na kúsky podľa keksíkov. Rezy tak budú stabilné a rovnomerné.
Čítajte tiež: Cheeckake čučoriedkový – recept
http://www.lidl.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.