Sladká bodka za jedlom, odmena po dlhom dni alebo dezert ako hlavný chod? Ide víkend, tak vyskúšajte túto dobrotu. Nepečený tvarohový rez s malinami.
Počet porcií: 18
Potrebujeme: robot s nadstavcom metlička, formu na pečenie alebo cukrársky ráfik s rozmermi cca 30 × 20 cm, kastról
Suroviny:
500 g masla
300 g práškového cukru
500 g roztierateľného tučného tvarohu
500 g hrudkovitého tvarohu
36 kakaových sušienok (cca 205 g)
200 g šľahačky (40 %)
200 g horkej čokolády (74 % kakaa)
125 g čerstvých malín
Postup
Tvarohový rez
Maslo spolu s cukrom šľaháme do peny približne 8 minút. Do nadýchaného maslového krému postupne zapracujeme oba tvarohy. Na dno tortovej formy alebo ráfika poukladáme polovicu kakaových sušienok. Rovnomerne navrstvíme pripravený krém a uhladíme. Pridáme vrstvu sušienok a necháme tuhnúť v chladničke.
Poleva
V kastróle zohrejeme šľahačku a horúcu, nie však vriacu, ju nalejeme na nalámanú čokoládu. Necháme minútu postáť a rozmiešame do hladkej lesklej polevy – ganache. Nalejeme ju na koláč a formu opatrne nakláňame, aby sa čokoláda rovnomerne rozliala po celom povrchu. Koláč necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
Servírovanie
Tvarohový rez krájame nožom namočeným do horúcej vody. Na záver každý kúsok dozdobíme malinami.
Tip: Koláč krájame na kúsky podľa keksíkov. Rezy tak budú stabilné a rovnomerné.
Čítajte tiež: Cheeckake čučoriedkový – recept
http://www.lidl.sk