Tiramisu je obľúbený nepečený taliansky recept, ktorý sa rozšíril do celého sveta. Dnes sa pripravuje v rôznych variáciách, z vajciami aj bez nich a tiež s akcentom na rozličné potravinové intolerancie.
Tiramisu vyzerá na prvý pohľad zložitý na prípravu, aj preto som prípravu tohto dezertu trochu odkladala. Potom som sa do neho pustila a bola som príjemne prekvapená, ako je jeho príprava jednoduchá.
Treba len dodržať správne množstvo ingrediencií, dať príprave svoj čas a nakoniec nechať dezert vychladnúť.
Robila som klasické tiramisu, ale bez amareta, nakoľko som ho pripravovala aj deťom.
Zároveň je to ďalší recept na dezert, ktorý budem podávať v mojom zatiaľ vysnívanom bistre, kde sa budú cez deň stretávať kamarátky a mamičky s deťmi a večer tu budú prebiehať hodiny jógy, pilatesu a rôzne semináre osobnostného rozvoja a ženské kruhy. Už viem aj, že bude v Stupave.
Potrebujeme:
300 ml espresso kávy
4 žĺtky
2 Vanilkové cukre (alebo 120 gramov kryštálového cukru)
500 gramov mascarpone
Dlhé piškóty
Amaretto (môžete a nemusíte)
Postup:
1. Piškóty namočte do horúcej kávy a rozložte na dno pripravenej nádoby.
2. Medzitým si zmiešajte žĺtka s cukrom na penu. Keď už máte peknú penu, pridajte mascarpone a celé to vymiešajte do hladka.
3. Vznikne vám krém, ktorý natrite na v káve namočené piškóty.
4. Na nanesený krém uložte ďalšiu časť v káve namočených piškótov a na ne opäť naneste zvyšok krému.
5. Posypte kakaom a dajte na noc do chladničky.
Hotovo
Urobte si kávu a vychutnajte si svoje tiramisu.
Čítajte tiež:Pizzové chuťovky – recept na hocikedy, keď príde mlsná
Čítajte tiež: Žĺtkový rez makový alebo orechový– recept
http://samanskesviecky.sk
- Hľadáte niekoho, kto vás bude mať rád? Sekta je takým miestom?Trinásta… Je trinástka šťastné číslo alebo prináša smolu? Trinásty príbeh od autorky Lucie Saskovej nám možno dá odpoveď v jednej z trinástich kapitol. Hlavná hrdinka sa po traumatickej udalosti, ktorá ju neustále ťahá ku dnu, vydáva na cestu s prísľubom nového života plného radosti. Spokojní ľudia žijúci v uzatvorenej komunite. Sekta? Spoznáva šťastných a spokojných… Čítať viac: Hľadáte niekoho, kto vás bude mať rád? Sekta je takým miestom?
- Tichá večera počas Samhainu: Spojenie s predkami v tichu a úcteSamhain, starodávny keltský sviatok, označuje prechod medzi leto a zimu, medzi svetom živých a svetom mŕtvych. Pre mnohých ľudí, ktorí si ctia pohanské tradície, je to čas na rozjímanie, introspekciu a uctenie si predkov. Jeden z najintenzívnejších a najtichších rituálov spojených so Samhainom je tichá večera. Rituál, ktorý ponúka priestor na hlboké duchovné prepojenie a… Čítať viac: Tichá večera počas Samhainu: Spojenie s predkami v tichu a úcte
- Spln v Baranovi prinesie príval energieRaz za mesiac, vždy na Spln zbierame, čo sme zasiali. Tak ako je NOV výborný na zahodenie starého a plánovanie nového, tak nám Spln prináša výsledky. A tak ako bol mesiac september a nástup jesene pod vplyvom ťažších emócií, tak nám Spln 17.októbra 2024 prinesie priam prívalovú vlnu energie. Hovorí sa mu aj kukuričný spln. Súvisel totiž so… Čítať viac: Spln v Baranovi prinesie príval energie
- Haloween je nový SamhainSamhain – tradičný keltský sviatok sa slávil na konci októbra a začiatku novembra. V keltskej kultúre predstavuje koniec leta a začiatok zimy. A tiež prechod medzi životom a smrťou. Tu sú niektoré z tradičných spôsobov, ako sa Samhain slávil: Oheň a sviece: Oheň mal veľký význam pre Samhain. Ľudia zapaľovali veľké ohniská, ktoré symbolizovali svetlo… Čítať viac: Haloween je nový Samhain
- V hlavnej úlohe tekvica – receptyAj vy sa už chystáte ozdobovať tekvicu? Či už ste fanúšikom tejto u nás novodobej strašidelnej tradície alebo nie, tekvica k jeseni patrí. Je krásna ako exteriérová či interiérová dekorácia, a tento posledný poklad z našich záhrad, obsahuje aj množstvo vitamínov a ďalších benefitov. Tekvicu môžete pripraviť na veľmi veľa spôsobov. Výborná je pečená, varená, je vhodná do prívarkov… Čítať viac: V hlavnej úlohe tekvica – recepty