Tiramisu – to najlepšie ku kávičke – Recept

2

Tiramisu je obľúbený nepečený taliansky recept, ktorý sa rozšíril do celého sveta. Dnes sa pripravuje v rôznych variáciách, z vajciami aj bez nich a tiež s akcentom na rozličné potravinové intolerancie.

Tiramisu vyzerá na prvý pohľad zložitý na prípravu, aj preto som prípravu tohto dezertu trochu odkladala. Potom som sa do neho pustila a bola som príjemne prekvapená, ako je jeho príprava jednoduchá.

Treba len dodržať správne množstvo ingrediencií, dať príprave svoj čas a nakoniec nechať dezert vychladnúť.

Robila som klasické tiramisu, ale bez amareta, nakoľko som ho pripravovala aj deťom.

Zároveň je to ďalší recept na dezert, ktorý budem podávať v mojom zatiaľ vysnívanom bistre, kde sa budú cez deň stretávať kamarátky a mamičky s deťmi a večer tu budú prebiehať hodiny jógy, pilatesu a rôzne semináre osobnostného rozvoja a ženské kruhy. Už viem aj, že bude v Stupave.

Potrebujeme:
300 ml espresso kávy
4 žĺtky
2 Vanilkové cukre (alebo 120 gramov kryštálového cukru)
500 gramov mascarpone
Dlhé piškóty
Amaretto (môžete a nemusíte)

Postup:
1. Piškóty namočte do horúcej kávy a rozložte na dno pripravenej nádoby.

2. Medzitým si zmiešajte žĺtka s cukrom na penu. Keď už máte peknú penu, pridajte mascarpone a celé to vymiešajte do hladka.

3. Vznikne vám krém, ktorý natrite na v káve namočené piškóty.

4. Na nanesený krém uložte ďalšiu časť v káve namočených piškótov a na ne opäť naneste zvyšok krému.

5. Posypte kakaom a dajte na noc do chladničky.



Hotovo
Urobte si kávu a vychutnajte si svoje tiramisu.

Čítajte tiež:Pizzové chuťovky – recept na hocikedy, keď príde mlsná
Čítajte tiež: Žĺtkový rez makový alebo orechový– recept
http://samanskesviecky.sk

2 KOMENTÁRE

  1. […] Na prípravu náplne olúpeme jablká, odstránime jadrovníky a nakrájame na tenké plátky. Plátky jabĺk pokvapkáme citrónovou šťavou. V mise vyšľaháme maslo s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme vajcia, kôru, likér a múku a vymiešame dohladka. Smotanu vyšľaháme dotuha a vmiešame do zmesi. Náplň nanesieme na upečený plát a uhladíme. Na vrch dáme plátky jabĺk, posypeme ho mandľovými trieskami a vložíme do rúry. Čítajte tiež: Tiramisu – to najlepšie ku kávičke – Recept […]

  2. […] Ristretto je kratšie, teda menšie espresso v objeme zhruba 20 ml. Silnejší „kick“, hovorovo kávové nakopnutie, je bohaté v chuti. Nie v objeme kofeínu. Znamená to, že čím kratšia je extrakcia, tým menej obsahuje káva kofeínu. Je teda zdravšia. Čítajte tiež: Tiramisu – to najlepšie ku kávičke – Recept […]

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.