Tiramisu je obľúbený nepečený taliansky recept, ktorý sa rozšíril do celého sveta. Dnes sa pripravuje v rôznych variáciách, z vajciami aj bez nich a tiež s akcentom na rozličné potravinové intolerancie.
Tiramisu vyzerá na prvý pohľad zložitý na prípravu, aj preto som prípravu tohto dezertu trochu odkladala. Potom som sa do neho pustila a bola som príjemne prekvapená, ako je jeho príprava jednoduchá.
Treba len dodržať správne množstvo ingrediencií, dať príprave svoj čas a nakoniec nechať dezert vychladnúť.
Robila som klasické tiramisu, ale bez amareta, nakoľko som ho pripravovala aj deťom.
Zároveň je to ďalší recept na dezert, ktorý budem podávať v mojom zatiaľ vysnívanom bistre, kde sa budú cez deň stretávať kamarátky a mamičky s deťmi a večer tu budú prebiehať hodiny jógy, pilatesu a rôzne semináre osobnostného rozvoja a ženské kruhy. Už viem aj, že bude v Stupave.

Potrebujeme:
300 ml espresso kávy
4 žĺtky
2 Vanilkové cukre (alebo 120 gramov kryštálového cukru)
500 gramov mascarpone
Dlhé piškóty
Amaretto (môžete a nemusíte)
Postup:
1. Piškóty namočte do horúcej kávy a rozložte na dno pripravenej nádoby.
2. Medzitým si zmiešajte žĺtka s cukrom na penu. Keď už máte peknú penu, pridajte mascarpone a celé to vymiešajte do hladka.
3. Vznikne vám krém, ktorý natrite na v káve namočené piškóty.
4. Na nanesený krém uložte ďalšiu časť v káve namočených piškótov a na ne opäť naneste zvyšok krému.
5. Posypte kakaom a dajte na noc do chladničky.
Hotovo
Urobte si kávu a vychutnajte si svoje tiramisu.
Čítajte tiež:Pizzové chuťovky – recept na hocikedy, keď príde mlsná
Čítajte tiež: Žĺtkový rez makový alebo orechový– recept
http://samanskesviecky.sk
- Mäkké špaldové medovníky: Zdravšia verzia klasiky, ktorá rozvonia celý domŠpaldové medovníky sú jemnejšou a zdravšou alternatívou tradičných Vianoc. Vďaka špaldovej múke, kvalitnému medu a voňavej zmesi korenín sú mäkké hneď po upečení a pritom si zachovávajú autentickú chuť, ktorú milujeme.
- Mocha Mousse: Farba Vianoc 2025, ktorá spája eleganciu, teplo a prirodzenosťTohtoročné Vianoce budú v odtieňoch Mocha Mousse – jemnej, zamatovej hnedej, ktorá kombinuje eleganciu, útulnosť a moderný minimalizmus. Je to farba, ktorá pristane zimnej móde aj vianočnému interiéru a vytvára harmonickú, hrejivú atmosféru. Mocha Mousse – jemná káva, ktorá oblieka Vianoce Trendová farba Vianoc 2025, Mocha Mousse, je odtieň teplej, jemne mliečnej kávy so zamatovým… Čítať viac: Mocha Mousse: Farba Vianoc 2025, ktorá spája eleganciu, teplo a prirodzenosť
- Vytvorte si svoj pom pom adventný veniecVianoce nemusia byť len červené, zelené, či zlaté. Skúste si tento rok pre zmenu vlastnoručne vyrobiť netradičný vianočný veniec pomocou „pom pom“ guľôčiek. Postup je jednoduchý a zvládnu ho aj naši najmenší. Čo potrebujete na výrobu Pom pom adventného venca? Postup pri výrobe pom pom adventného venca Polystyrénovú obruč omotáme stuhou, aby lepidlo a pom pom guľôčky… Čítať viac: Vytvorte si svoj pom pom adventný veniec
- Láska medzi riadkami prináša čaro, humor aj poriadnu dávku emóciíKniha Láska medzi riadkami prináša výnimočný príbeh pre všetkých, ktorí milujú knihy, šťastné konce a trochu nezbednú hravosť.
- Román Vianočná. Lucia Sasková prináša príbeh, ktorý vás vtiahne do temnotyVianočná je román, ktorý zneistí, no zároveň dojme, pretože ukazuje, že aj v tme sa dá nájsť svetlo – ak máte odvahu pozrieť sa mu do očí.


















