Tiramisu je obľúbený nepečený taliansky recept, ktorý sa rozšíril do celého sveta. Dnes sa pripravuje v rôznych variáciách, z vajciami aj bez nich a tiež s akcentom na rozličné potravinové intolerancie.
Tiramisu vyzerá na prvý pohľad zložitý na prípravu, aj preto som prípravu tohto dezertu trochu odkladala. Potom som sa do neho pustila a bola som príjemne prekvapená, ako je jeho príprava jednoduchá.
Treba len dodržať správne množstvo ingrediencií, dať príprave svoj čas a nakoniec nechať dezert vychladnúť.


Robila som klasické tiramisu, ale bez amareta, nakoľko som ho pripravovala aj deťom.
Zároveň je to ďalší recept na dezert, ktorý budem podávať v mojom zatiaľ vysnívanom bistre, kde sa budú cez deň stretávať kamarátky a mamičky s deťmi a večer tu budú prebiehať hodiny jógy, pilatesu a rôzne semináre osobnostného rozvoja a ženské kruhy. Už viem aj, že bude v Stupave.


Potrebujeme:
300 ml espresso kávy
4 žĺtky
2 Vanilkové cukre (alebo 120 gramov kryštálového cukru)
500 gramov mascarpone
Dlhé piškóty
Amaretto (môžete a nemusíte)
Postup:
1. Piškóty namočte do horúcej kávy a rozložte na dno pripravenej nádoby.
2. Medzitým si zmiešajte žĺtka s cukrom na penu. Keď už máte peknú penu, pridajte mascarpone a celé to vymiešajte do hladka.
3. Vznikne vám krém, ktorý natrite na v káve namočené piškóty.
4. Na nanesený krém uložte ďalšiu časť v káve namočených piškótov a na ne opäť naneste zvyšok krému.
5. Posypte kakaom a dajte na noc do chladničky.


Hotovo
Urobte si kávu a vychutnajte si svoje tiramisu.
Čítajte tiež:Pizzové chuťovky – recept na hocikedy, keď príde mlsná
Čítajte tiež: Žĺtkový rez makový alebo orechový– recept
http://samanskesviecky.sk
[…] Na prípravu náplne olúpeme jablká, odstránime jadrovníky a nakrájame na tenké plátky. Plátky jabĺk pokvapkáme citrónovou šťavou. V mise vyšľaháme maslo s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme vajcia, kôru, likér a múku a vymiešame dohladka. Smotanu vyšľaháme dotuha a vmiešame do zmesi. Náplň nanesieme na upečený plát a uhladíme. Na vrch dáme plátky jabĺk, posypeme ho mandľovými trieskami a vložíme do rúry. Čítajte tiež: Tiramisu – to najlepšie ku kávičke – Recept […]
[…] Ristretto je kratšie, teda menšie espresso v objeme zhruba 20 ml. Silnejší „kick“, hovorovo kávové nakopnutie, je bohaté v chuti. Nie v objeme kofeínu. Znamená to, že čím kratšia je extrakcia, tým menej obsahuje káva kofeínu. Je teda zdravšia. Čítajte tiež: Tiramisu – to najlepšie ku kávičke – Recept […]