Bezgluténová nepečená dobrota, ľahká ako obláčik.
BB nepečený krémeš je veľmi jednoduchý na prípravu a neskutočne lahodný.
Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: asi 20 minút
Vystačí na: asi 20 kusov
Nepečený krémeš – potrebujeme:
Na korpus:
3 balíčky bezgluténových sušienok
Na náplň:
800 ml mlieka
2 balíčky BB pudingu bezgluténového Dr. Oetker
5 zarovnaných PL cukru
3 žĺtky
bielky 3
zarovnané PL cukru 3
2 balíčky šľahačky v prášku
300 ml mlieka
Na potrenie:
1 balíček tmavej polevy
Ešte potrebujeme:
alobal
elektrický ručný šľahač
Príprava:
Na prípravu korpusu rozložíme polovicu sušienok na podnos. Okolo sušienok upevníme niekoľkokrát preložený alobal o výške asi 10 cm.
Na prípravu náplne nalejeme do väčšieho kastrólika mlieko. Pridáme BB puding, cukor a žĺtky a za stáleho miešania privedieme k varu a asi minútu povaríme.
Odstavíme a zľahka vmiešame sneh s cukrom vyšľahaný elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Náplň rovnomerne nanesieme na sušienky a uhladíme.
Šľahačku s mliekom vyšľaháme podľa návodu na obale a nanesieme na náplň a uhladíme. Na povrch naskladáme zvyšné sušienky a uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť. Potom odstránime alobal.
Na potretie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a povrch krémeša rovnomerne polejeme.
Foto: http://www.canva.com