BB nepečený krémeš – pečieme na Vianoce

1
BB nepečený krémeš je veľmi jednoduchý na prípravu a neskutočne lahodný.
BB nepečený krémeš je veľmi jednoduchý na prípravu a neskutočne lahodný.

Bezgluténová nepečená dobrota, ľahká ako obláčik.

BB nepečený krémeš je veľmi jednoduchý na prípravu a neskutočne lahodný.

Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: asi 20 minút
Vystačí na: asi 20 kusov

BB nepečený krémeš určite patrí na vianočný stôl.
Určite patrí na vianočný stôl.

Nepečený krémeš – potrebujeme:

Na korpus:

3 balíčky bezgluténových sušienok

Na náplň:

800 ml mlieka
2 balíčky BB pudingu bezgluténového Dr. Oetker
5 zarovnaných PL cukru
3 žĺtky
bielky 3
zarovnané PL cukru 3
2 balíčky šľahačky v prášku
300 ml mlieka

Na potrenie:

1 balíček tmavej polevy

Ešte potrebujeme:

alobal
elektrický ručný šľahač

Príprava:

Na prípravu korpusu rozložíme polovicu sušienok na podnos. Okolo sušienok upevníme niekoľkokrát preložený alobal o výške asi 10 cm.

Na prípravu náplne nalejeme do väčšieho kastrólika mlieko. Pridáme BB puding, cukor a žĺtky a za stáleho miešania privedieme k varu a asi minútu povaríme.

Odstavíme a zľahka vmiešame sneh s cukrom vyšľahaný elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Náplň rovnomerne nanesieme na sušienky a uhladíme.

Šľahačku s mliekom vyšľaháme podľa návodu na obale a nanesieme na náplň a uhladíme. Na povrch naskladáme zvyšné sušienky a uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť. Potom odstránime alobal.

Na potretie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a povrch krémeša rovnomerne polejeme.
Foto: http://www.canva.com

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.