Bábovka – dvojfarebná

0

Kupujete v obchode bábovku. Garantujem vám, že nikdy nebude taká nadýchaná, ako tá, ktorú si urobíte doma. A jej príprava je naozaj veľmi, veľmi jednoduchá a vhodná aj pre začiatočníčky. Jediné, čo musíte vedieť je – neponáhľajte sa. Dajte cestu čas.

Potrebujeme:
5 vajec
250 gramov polohrubej múky
250 gramov práškového cukru
Vanilkový cukor
Kypriaci prášok do pečiva
1 dc mlieka
1 dc oleja
Hrozienka
Kakao

Postup:
1. Pripravte si všetky suroviny a nechajte ich až do chvíle, kedy budú mať izbovú teplotu (vajcia, mlieko)

2. Keď už majú vajíčka izbovú teplotu, oddeľte žĺtka od bielok. Bielka vyšľahajte spolu so štipkou soli.

3. Vyšľahaný sneh si na chvíľu odložte. Začnite pomaly šľahať žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom. Nadávajte cukor do vajíčok hneď, dajte si čas a cukor pridávajte postupne.

4. Keď vám vznikne žĺtková pena, pridajte mlieko, olej, a postupne aj hrozienka.

5. Zmiešajte do múky prášok do pečiva a začnite postupne pridávať do cesta. Počkajte kým sa múka spojí so žĺtkovou hmotou a potom pridajte ďalšiu – a ďalšiu, až kým vyšľaháte cesto.

6. Nakoniec pridajte vyšľahaný sneh a veľmi jemne ho zapracujte do cesta.

7. Pripravte si medzitým formu na bábovku, vymastite ju maslom a strúhankou.

8. Do takto pripravenej formy, nalejte polovicu cesta.

9. Trúbu si nastavte na 180 stupňov.

10. Do druhej polovice cesta nasypte kakao a takéto kakaové cesto nalejte na prvú polovicu cesta.

11. Dajte piecť na 45 minút pri teplote 180 stupňov.

12. Upečenú bábovku poprášte práškovým a vanilkovým cukrom.


ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.