Hrnčekový jablkový koláč – Recept

1

Už neviete, čo piecť? Tak vyskúšajte šťavnatý a úplne skvelý hrnčekový jablkový koláč. U nás sa po ňom tak zaprášilo, že mi na fotenie zostali len tieto dva kúsky :)

Potrebujeme:
5 veľkých jabĺk
2,5 hrnčeka polohrubej alebo špaldovej múky
1 hrnček kryštálového alebo trstinového cukru
1 hrnček vlažného mlieka
Pol hrnčeka oleja
2 lyžice kakaa
2 vajcia
1 Vanilínový cukor
1 Škorica (dala som škoricový cukor od Dr. Oetker)
1 prášok do pečiva
1 lyžička Sódy bikarbóny
Džem na potretie – ja som dala domáci marhuľový a na vrch ešte postrúhané jablká.
Čokoláda – použila som čokoládovú polevu od Dr. Oetker.

Postup:
1. Očistite jablká a nastrúhajte nahrubo. Ja som si načistila a nastrúhala viac, pretože som dala jablká aj navrch koláča.

2. V miske alebo v mixéry si vymiešajte múku, cukor, olej, vajcia, mlieko, kakao, vanilínový cukor, škoricový cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a postupne do toho v miešajte ostrúhané jablká.

3. Plech si vysteľte papierom na pečenie, vylejte cesto a pečte pri teplote 180 C (elektrická rúra) približne 30 – 40 minút.

4. Po upečení, polejte koláč lekvárom a na lekvár dajte rozpustenú čokoládu. Ja som na čokoládu dala ešte nakrájané jablká a vznikol úžasne sťavňatý koláč.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.