Ani v lete vás nenecháme bez inšpirácie. Tentokrát sme využili krásne počasie a rozpálili gril. Vzniklo z toho niekoľko výborných jedál a tu je prvé z nich – grilovaná panenka.
Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 2
Budeme potrebovať:
– 200 g bravčovej panenky
– 4 plátky parmskej šunky
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
– 400 g zemiakov
– 2 ks jarnej cibuľky
– 30 g červenej cibule
– 4 polievkové lyžice bieleho Gazdovského jogurtu od Hollandie
– 2 vajcia
– 2 ks nakladaných uhoriek
– Horčicu
– Cesnak
– Soľ
– Čierne korenie
– Citrónovú šťavu
– Tymián
– Rozmarín
– Chilli
Postup prípravy
1. Najprv panenku rozdelíme na porcie a na 3 hodiny naložíme do marinády z oleja, chilli, sójovej omáčky, rozmarínu a tymiánu.
2. Uvaríme zemiaky v šupke do mäkka, potom olúpeme a nakrájame na kolieska.
3. Nasekáme si jarnú cibuľku, červenú cibuľu a nakladané uhorky na kolieska.
4. Uvaríme vajce na tvrdo a nakrájame na kocky. Všetko zmiešame so zemiakmi a prelisovaným cesnakom.
5. Na dip do šalátu budeme potrebovať biely jogurt Hollandia, horčicu, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Všetko spolu zmiešame a vmiešame do pripraveného šalátu.
6. Naložené mäso vyberieme z marinády, osušíme, obalíme šunkou a zabalíme do fresh fólie.
7. Mäso dáme variť do pary. Potom vyberieme z fólie a opečieme na panvici.
8. Servírujeme so šalátom, ktorý sa môže podávať studený aj teplý.
Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR.