Lahodná ovocná torta – recept aj pre začiatočníkov

2

Skúšala som ďalší recept na tortu a tento je naozaj veľmi lahodný. Hlavnými prísadami sú mascarpone, tvaroh a ovocie. Do vnútra som dala mrazené, navrch čerstvé. Vyskúšajte.

Táto torta vyzerá náročne, aj som mala trochu obavy, avšak najviac času mi napokon zabrali korpusy a aj to len preto, že som piekla každý zvlášť. Môžete ho upiecť naraz a potom rozrezať na tri kusy.
Čítajte tiež: Mrkvová torta – nielen vianočné inšpirácie

Medzi pečením korpusov som si prichystala plnku, ovocie a keď korpusy vychladli, hneď som formovala tortu. Pri záverečnej fáze som ešte rozpustila čokoládu vo vodnom kúpeli a pripravila si ovocie na ozdobenie.
Čítajte tiež: Jarná čokoládová torta – Recept

Ovocná torta: potrebujeme:


Na korpus:

6 vajec
250 gramov kryštálového cukru
6 lyžíc oleja
štipku soli
250 gramov hladkej múky

Na plnku:


250 gramov mascarpone
250 gramov jemného tvarohu
Práškový cukor podľa chuti
500 ml Smotany na šľahanie 33 %
2 balíčky Smeta fix
1 balíček Vanilkový cukor

Ešte potrebujeme:

Jahodový lekvár
ovocie
Čokoláda na varenie
30 gramov masla

Ovocná torta: postup:


1. Najprv si pripravíme korpus.

  1. Bielky s cukrom vyšľaháme mixérom na maximum, až do úplne do pevna.
  2. Potom pridáte olej, žĺtok po žĺtku a stále pritom mixujete – ale už nie na maximum, a nakoniec už len metličkou ručne primiešajte múku. Pokiaľ chcete korpus orechový, dajte 180 g hladkej múky a 60 g mletých orechov.
  3. Ak chcete mať korpus dokonalý, musíte dodržať postup do bodky.
  4. Pečieme na 180 stupňoch približne 45 minút v okrúhlej forme s priemerom 24 cm. Po upečení ho necháme 10 minút stáť a potom vyklopiť.
    Čítajte tiež: Jarná čokoládová torta – Recept

2. Na plnku dáme do miešača mascarpone a jemný tvaroh, dochutíme podľa chuti práškovým a vanilkovým cukrom. Vedľa si vymiešame šľahačku so Smeta fixom.

Vymiešanú šľahačku vmiešame do vymiešaného mascarpone s tvarohom.
Čítajte tiež: Malinový raw koláč – recept

3. Pripravíme si ovocie a môžeme začať plniť.

4. Na korpus natrieme lekvár. Na ten natrieme plnku. Následne uložíme ovocie (dala som mrazené) a na takto upravený korpus dáme ďalší a postupujeme rovnako.

Vrch torty polejeme čokoládou. Tú si pripravíme vo vodnom kúpeli, kde roztopíme čokoládu s maslom. Počas tuhnutia čokolády na ňu naukladáme ovocie a po vychladnutí dáme tortu do chladničky.

Aspoň na dva dni, aby sa všetky ingrediencie pekne spojili.
Čítajte tiež: Bonbóny z cukrového cesta s marcipánom – Recept
Všetky potrebné ingrediencie na pečenie nájdete na http://www.peciemeslaskou.sk

Dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.