Už neviete, čo piecť? Tak vyskúšajte šťavnatý a úplne skvelý hrnčekový jablkový koláč. U nás sa po ňom tak zaprášilo, že mi na fotenie zostali len tieto dva kúsky :)
Potrebujeme:
5 veľkých jabĺk
2,5 hrnčeka polohrubej alebo špaldovej múky
1 hrnček kryštálového alebo trstinového cukru
1 hrnček vlažného mlieka
Pol hrnčeka oleja
2 lyžice kakaa
2 vajcia
1 Vanilínový cukor
Škorica (dala som škoricový cukor)
Prášok do pečiva
Lyžička Sódy bikarbóny
Džem na potretie – ja som dala domáci marhuľový a na vrch ešte postrúhané jablká.
Čokoláda – použila som čokoládovú polevu.
Hrnčekový jablkový koláč – postup:
1. Očistite jablká a nastrúhajte nahrubo. Ja som si načistila a nastrúhala viac, pretože som dala jablká aj navrch koláča.
2. V miske alebo v mixéry si vymiešajte múku, cukor, olej, vajcia, mlieko, kakao, vanilínový cukor, škoricový cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a postupne do toho v miešajte ostrúhané jablká.
3. Plech si vysteľte papierom na pečenie, vylejte cesto a pečte pri teplote 180 C (elektrická rúra) približne 30 – 40 minút.
4. Po upečení, polejte koláč lekvárom a na lekvár dajte rozpustenú čokoládu. Ja som na čokoládu dala ešte nakrájané jablká a vznikol úžasne sťavňatý koláč.
- Na plátna dorazila francúzska komédia Uber plyn, draháPripútajte sa, pretože s novou francúzskou komédiou Uber plyn, drahá! sa vo vašom kine vydáte na poriadne bláznivú jazdu, ktorá rozosmeje aj tie tých najväčších skeptikov!
- Život bez pečene nie je možný. Nepodceňujte tento orgánKaždý rok si 19. apríla pripomíname Svetový deň pečene. Je to nenahraditeľný orgán a zároveň jeden z najdôležitejších orgánov v ľudskom tele. Pečeň je zodpovedná za viac ako 500 dôležitých funkcií v tele.
- Spln vo Váhach prichádza s mocným posolstvom: Čo musíš konečne uvoľniť, aby si našiel rovnováhu?Aprílový Spln v znamení Váh, nie je len ďalší lunárny jav. Je to kozmická výzva k zmene. A hoci je o rovnováhe, nečakaj pokojné vibrácie. Práve naopak. Energia tohto Splnu odhalí všetko, čo je nevyvážené, prehliadané alebo príliš dlho potláčané. Spln vo Váhach nastáva 13.apríla v skorých ranných hodinách (2:21 hod.).
- Upečte si jednoduché veľkonočné dobroty také krásne, až vám ich bude ľúto zjesť!Prekvapte na veľkonočné sviatky niečím novým! Tieto koláčiky vyzerajú nádherne, chutia báječne a ich príprava je oveľa jednoduchšia, ako by sa na pohľad mohlo zdať. Nájdete medzi nimi aj recept na zdravšie sušienky. Veľkonočné pečenie nie je len o jedle. Je to o potešení z prípravy, zdieľaní a vytváraní spomienok, ktoré pretrvávajú celý rok. Vôňa sladkých… Čítať viac: Upečte si jednoduché veľkonočné dobroty také krásne, až vám ich bude ľúto zjesť!
- Kožená bunda? Základ šatníka!Kožená bunda je módny kúsok, ktorý môžete nosiť na milión spôsobov. Vždy v nej budete vyzerať trendy a chic! Môžete ju nosiť nielen k džínsom ale aj šatám či sukniam. Najväčší rozmach zažila kožená bunda v roku 1953, keď sa v nej predviedol Marlon Brando. Jeho sexepíl podporený silným strojom a koženou bundou všetkých odrovnal. A tak bol módny hit na svete.Čítajte tiež:… Čítať viac: Kožená bunda? Základ šatníka!
[…] Mlieko zmiešame s minerálnou vodou a postupne pridávame za miešania múku. Potom pridáme vanilkový cukor, vajcia, štipku soli a rozpustené […]